Svět chce být klamán, řekl Josef Dvořák na kouzelnickém křtu

 

Samé známé tváře se dnes v podvečer sešly v pražském Muzeu fantastických iluzí ve Vodičkově ulici. Principál líbeznického Divadla kouzel Pavel Kožíšek tam křtil novou kouzelnickou sadu pro děti, které pro ni mohou vyrazit do hračkářství Sparkys, případně si napsat Ježíškovi.


 

Sada nese název Exclusive Magic Special Edition a podtitul láká se vším všudy: »Fantastická kouzla tě promění ve skutečného kouzelníka.« Tím byl při dnešním slavnostním křtu nejen sám Pavel Kožíšek, který bavil přítomnou malou holčičku zmizením a objevováním míčku i hýbající se kouzelnickou hůlkou, ale především jeho syn Matyáš, jenž donutil modelku Hanu Mašlíkovou Reinders levitovat.

Vše pozoroval kmotr nové sady, herec a komik Josef Dvořák, z pozice zezadu – tak, jak to kouzelníci nemají rádi. Měl to výjimečně povoleno a snažil se přijít na kloub záhadě. Ale marně. »Co vám mám povídat, zase jsem nepřišel na to, jak to dělají,« řekl pro iportaL24.cz Dvořák. Zavzpomínal na to, že kouzla měl rád už jako malé dítě, když jezdil k prarodičům na vesnici. »Kouzelník tam měl napsané heslo ‚Svět chce být klamán‘,« prozradil Dvořák, který dorazil i s manželkou Jarmilou a spolu se fotili u mnoha exponátů v Muzeu fantastických iluzí. Zatímco herce zaujala především proměna v »myš«, na niž útočí krvelačná kočka, jeho žena se nechala nafotit jako vězeň u další iluze, která ve Vodičkově ulici baví návštěvníky.

S Jarmilou Dvořákovou je známý herec ženatý již od roku 1991, předtím má zkušenost ze tří nepovedených manželství. »Jsem spokojený. Jednak, kdybych řekl cokoli jiného, tak by si to manželka přečetla, a to by bylo špatně, a jednak v mém věku už opravdu nemám myšlenky na koketování,« usmál se osmdesátiletý Dvořák. »S manželkou si skvěle rozumíme. Máme podobné zájmy a zálibu v dobrém jídlu a pití. Teda – já v tom pití trochu víc,« pobavil herec.

Pavel Kožíšek vysvětlil, proč si vybral za kmotra právě Josefa Dvořáka: »Před třiceti lety při mých kouzelnických začátcích jsem vystupoval v jeho pořadu Šance,« řekl nejslavnější český kouzelník.

A kromě Dvořáka se přišli do Muzea fantastických kouzel podívat mj. i Petr Vojnar, Petr Martinák, Zdeněk Podhůrský, Agáta Hanychová, Denisa Grossmannová a další známé osobnosti. Dodávat, že se vyřádili na muzejních exponátech, by bylo nošením dříví do lesa.

»Muzeum fantastických iluzí s kouzlením jako takovým to nemá absolutně nic společného. Návštěvníci zde najdou více než 150 interaktivních a hlavně zábavných exponátů, díky nimž si mohou vyzkoušet, jak různé optické klamy fungují. A hlavně se jim líbí velkoformátové trikové obrazy, kde vás kouzelník nechává levitovat v prostoru nebo se proměníte v trpaslíka či obra, případně skončíte jako pasažéři Titaniku. Nebo tam máme lavici kata Mydláře, kde jedna půlka vašeho těla bude sedět na jedné straně lavice a druhá půlka na té druhé. Musím zaťukat, ale lidem se to opravdu líbí,« dodal pro iportaL24.cz Kožíšek.

 

 

 

Naposledy přidané

Letní katalog 2024

Sparkys Vám přináší světové novinky ze světa hraček jako první !

Nejlepší hračky pro holky: Podporujte kreativitu a učení

Jako rodič chcete své dceři darovat takové hračky, které nejenom zaujmou, ale také podpoří její...
Nahoru